Pages

18.08.2009

THE HANGOVER (Felekten Bir Gece)






Son dönemde, vizyonda olan komedi filmleri arasında en çok güldüğüm ve en çok zevk aldığım filmlerden biri olan The Hangover, konusu itibarı ile klasik bir bekarlığa veda partisi gibi gözüksede, senaryosu ve işleniş biçimi ile insanın içinde inanılmaz bir merak duygusu uyandırıyor ve filmi bir solukta bitiriyorsunuz. Filmin yönetmeni, Todd Phillips, bu tarzın en başarılı yönetmenlerinden biri ve en önemli eserleri; Geyik Muhabbeti(2000), Eski Dostlar(2003) ve Afili Aynasızlar(2004). Oyuncu kadrosu ise yeni kuşak genç oyunculardan oluşuyor; Justin Bartha, Bradley Cooper, Heather Graham ve Zach Galifianakis. Filmin bir bölümünde ayrıca ünlü boksör Mike Tyson'da yer alıyor.


Filmde, en yakın arkadaşlarının düğünü için bekarlığa veda partisi düzenlemek için Las Vegas'a giden 4 kafadar arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Düğünden 2 gün önce lüks bir otele yerleşen kafadarlar, eğlence akşamın sabahında, odalarında bir kaplan, ortalıkta dolaşan bir tavuk ve dolapta ağlayan bir bebekle karşılaşırlar. Ayrıca, en önemlisi arkadaşları damat adayı Doug ortada yoktur. Yalnız hiçbirinin geçen gece ne olduğundan ve nasıl bu hale düştüklerinden en ufak bir haberi yoktur. Hem bu olayların nasıl olduğunu anlamaya çalışıp hemde arkadaşları Doug'ı bulup onu düğüne yetiştirmeye çalışan kafadarlar, çok eğlenceli ve komik bir serüven yaşarlar.



Dediğim gibi türününün , son zamanlarında ki en başarılı çalışmalarından biri bu film, ayrıca filmde ki başarılı performansı ile, Zach Galifianakis (Alan) gözüme en çok çarpan oyuncu oldu. Komedi severlere tavsiyemdir, iyi seyirler...


imdb puanı: 8.2

1 yorum:

jolomtukuru dedi ki...

mike tyson' a bulaştıklarını anladığımda işte şimdi sert duvara çarptılar diye düşünmüştüm :) film boyunca merak duygusu devam ederken bir o kadar güldüren güzel bir film.