Pages

15.09.2010

The Expendables (2010)



Afişlerini görünce, koca koca isimleri aynı filmde birleştiren bu film için ister istemez büyük bir beklenti oluşuyor. Ama, daha yazımın başından söylüyorum film tam bir hayal kırıklığı. Sylvester Stallone'nun hem yönetip hemde başrolünde olduğu bu yapım, bir grup paralı askerin maceralarını anlatıyor. Herbiri ayrı yeteneklere sahip ve ölümsüzlük iksiri içerek doğmuş bu arkadaşlar, Güney Amerika'da ki bir adayı yönetmekte olan diktatör generali yıkmakla görevlendirilirler. 6000 kişilik bu adada nerdeyse bir tugay dolusu asker vardır (nasıl oluyosa bu?) ve bizim paralı askerler hepsini altüst edip adayı kurtarıp evlerine geri dönerler. Son derece basit ve başarısız bir senaryoya bide gerçeklikten son derece uzak detaylar eklenince, film gerçekten çekilmez bir hal alıyor. Yazık olmuş, sen Jason Statham'dan, Jet Li'si ne, Micky Rourke'dan Bruce Wills'e kadar bi cast oluştur ve çıkan sonuç sıfır olsun. Neyse, bu kadar eleştiri yeter:), sonuç olarak tavsiye edilecek bir film değil. Tavsiyem boşuna zaman kaybetmemeniz...

3 yorum:

pelininstyle dedi ki...

Ben de merak etmistim bu filmi daha henuz seyredemedim ama.
Demek pek parlak degil:(

BG dedi ki...

ben izlemedim ve izleyesim de gelmiyor.. bu kadar yıldızı toplayan filmler genelde çok basit oluyor ama senariste ya da yönetmene güveniyorsam deniyorum.. Stallone'yi hiç sevmem (:

miss şizoid dedi ki...

filmin senaryosu epey basit,haklısın ama birkaç dövüş sahnesi vardı,bence o sahneler için elde hiç! film yoksa izlenilebilir.