Pages

21.12.2009

Bakjwi (Thirst / Kan Arzusu)



Bakjwi ,Oldboy filmi ile büyük bir başarı ve popülerite kazanmış, Koreli yönetmen Chan-Wook Park'ın yeni filmi. Konusu açısından, absürd bir korku- drama diyebiliriz. Vampir temalı bir film ama nerdeyse klasik olan hiçbir vampir öğesine yer verilmemiş. Kısacası, Kore'li yönetmen, ortaya deneysel bir yapım çıkartmış. Diğer filmleri kadar başarılı olmasa bile, bu deneysellik ve filmin görüntü zenginliği filmi hiç sıkılmadan bitirmenize sebep oluyor.



Konuya gelirsek eğer, Rahip Sang-Hyeon, nerdeyse tüm zamanını bir hastanede geçirmekte ve ölümcül hastalara son görevlerinde yardımcı olmaktadır. Geri kalan, zamanlarda ise hastanede ki hemşirelerin günah çıkarmaları ile uğraşmaktadır. Hayatın anlamanı daha derinlerde arıyan rahip, gönüllü olarak bir göreve katılır. Ne olduğu tam belli olmayan ve yüzlerce insanın ölümüne neden olan bir hastalığın, tibbi deneylerinde kobay olan rahip, kimsenin yapamadığını yapar ve hayatta kalır. Fakat, bu deneyler sonucu ruhu ve bedeni büyük bir değişime uğrar. Artık, kan arzusu ile dolu, günahkar bir vampirdir. Bu arada kader onu, bir çoçukluk arkadaşı ile kesiştirmiştir. Arkadaşının karısı ,Tae-Joo ile tutkulu bir ilşkiye başlıyan Hyeon, hem bir yandan susuzluğunu gidermeye bir yandan da dünyevi zevkleri tatmaya başlar. Zamanla, Tae-joo ve Hyeon arasında ki ilişki çok daha farklı boyutlara ulaşır ve Hyeon için işler artık içinden çıkılmaz bir hal alır. İyilik için çıktığı yolda artık, o en büyük kötülük ve günah sebebidr. Bir süre sonra, sevgilisi Ta-joo'yu da vampire dönüştüren Hyeon, büyük bir yanılsamanın ve yanlışın içinde olduğunu görür ve sevgi/nefret arasında gidip geldiği Tae-joo ile çok kritik bir karar alır.



Herkesin izleyipte sevebileceği bir film değil, ama biraz olsun uzak doğu sinemasının seven izleyiciler için iyi bir tercih olabilir. Filmin, artıları bana göre eksilerinden çok daha fazla. Deneysel yapısı ve türe getirdiği yeni solukla dikkati çeken ve izlenmeyi hak eden başarılı bir film. Bir not da , görsel öğeler için söylemek gerekirse; mükemmele yakın olduğunu söyleyebiliriz. İyi seyirler...

1 yorum:

k.a. dedi ki...

enteresan gibi gözüküyor film. hemen yükledim katıra..