Pages

18.12.2010

The Bank Job (2008)


Roger Donaldson'un yönetmenliğini üstlendiği, gerçek olaylardan esinlenmiş bu film, Londra'da gerçekleşmiş bir soygundan yola çıkıyor. 1971 yılında bir grup amatör soyguncunun, Birleşik Krallık tarihinin en gizemli ve sıradışı skandallarından birinde rol oynayışını beyaz perdeye taşıyor.

Sıradan bir otomobil satıcısı olan Terry (Jason Statham) eski dostu Martine'den kolay gibi gözüken bir bankanın soygun işlemi için teklif alır. Arkadaşlarından oluşan amatör bir ekiple bankadaki kiralık kasalarda bulunan değerli eşyaları talan etmek üzere işe koyulan Terry, Martine'nin hükümet adına çalışabilceğeni hesaba katmamıştır. Martine'yi piyon olarak kullanan, devlet görevlilerlinin asıl amacı ise Kraliyet ailesini doğrudan ilgilerndiren bir skandalı örtbas etmektir. Tabi işe ahlaksız polisler ve suçlular da dahil olunca iş içinden çıkılmaz bir hal alır.

Birçok soygun filminde gözümüze ilişen klişeler bu filmde de bolca varlar. Senaryosunda ki ufak inandırıcılık detaylarına rağmen filmin iyi bir kurgusu olduğunu söyleyebiliriz. Diğer artı yönleri ise, gerilim ve heyecan dozunun hiç eksik olmaması ve başarılı oyunculuklar...

Hiç yorum yok: