Pages

7.10.2009

Film Ekimi 2009


Bu sene 8.si düzenlenecek olan film ekimi, geçen yıllardaki yoğun ilgi nedeni ile, 7 günden 9 güne çıkarılmış. 17-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecak olan organizasyon, her zamanki gibi Taksim Emek Sinemasın'da gösterilecek. Ayrıca, bu sene ek olarak bazı seanslar Maçka G-Mall'da izlenebilecek. Festival'de toplam 24 film bulunuyor. Fakat, aldığım haberlere göre Coen Kardeşlerin merakla beklenen filmi , Serious Man bazı teknik sorunlardan dolayı programdan çıkarılmış. Bu senede beklenenden fazla ilgi görmesi ve benim bilet alma konusunda ki gecikmemden dolayı merakla beklediğim 2 filmi kaçırdım. Fakat, Moon(Ay) ve Vengeance(İntikam Peşinde) filmlerine biletimi aldım. İzledikten sonra, filmlerle ilgili yorumlarımı sizlerle paylaşacağım. Bu sene programda göze çarpan, merak uyandıran ve bence kaçırılmaması gereken 5 film;

1- Whatever Works (Woody Allen)
Oyuncu kadrosu: Evan Rachel Wood ,Lary David,Henry Cavill ve Josh Brolin. Uzun bir süreden sonra New York'a dönen Allen, eski bir Fizik profesörü ve Güneyli saf bir kızın tesadüfler sonucu tanışması ve ortaya çıkan sonsuz romatik olasılıkları konu alıyor.

2-Moon(Duncan Jones)
Oyuncu Kadrosu: Sam Rockwell, Kevin Spacey ve Kaya Scodelario. Astronot Sam Bell'in Ay'a yolculuğunu konu alan Komedi unsurları ile kaplı bir bilim-kurgu filmi.

3- Das Weisse Band(Michael Haneke)
Cannes'dan Altın Palmiye ödülünü almış ve bu sene Almanya adına Oscar'a aday olan film, 1.Dünya Savaşı Almanya'sın da geçiyor. Kuzey Almanya'da ki bir okulun, öğrencilere verdiği sıra dışı cezalar ve faşizmin oluşumunda okullarda verilen eğitim, yönetmen tarafından sorgulanıyor.

4- The Dust of Time(Theo Angelopoulos)
Oyuncu kadrosunun zenginliği ile dikkati çeken bir Angelopoulos filmi. Üçlemenin ikici serisi olan film 1953-1974 arasındaki politik ve siyasal gelişmeler eşliğinde geçen bir hikaye anlatıyor. Harvey Keitel, William Dafoe ve Bruno Ganz başrolleri paylaşıyor.

5- Looking for Eric(Ken Loach)
Ünlü ingiliz yönetmen Ken Loach ile Manchester'ın eski efsanevi futbolcusu Eric Cantona'nın buluşması bir çok sinemasever tarfından merakla bekleniyor. Film, Cantona'nın hayatından kesitler sunuyor. Senaryo, Paul Laverty'e ait.

Diğer Önemli Filmler:
- London River(Rachid Bouchareb)
- Vengeance(Johnnie To)
- Thirst( Park-Chan Wook)
- Humpday(Lynn Shelton)
- Eden is West(Costa Gavras)

Hiç yorum yok: