Pages

29.10.2009

Interview With The Vampire (Vampirle Görüşme)

Vampir temalı filmler, oldum olası korku-gerilim tarzı filmlerin içinde en çok dikkatimi çeken ve en çok sevdiğim yapımlardır. Eğer bir Top5 yapmam gerekirse, olmazsa olmazlarım şu filmler olur;

1- Dracula ve Interview with Vampire
2- Nosferatu
3- Let the right one in
4- Shadows of the Vampire
5- Near Dark

İşte bu Top5 içinden, 1.ci sıraya efsane korku filmi Dracula ile birlikte koyduğum Interview with the Vampire filmini anlatacağım. Öncelikle, film bir roman uyarlaması ve kitabın yazarı Anne Rice, Dünya'nın en önemli Vampir araştırmacılarından ve yazarlarından biri. Bu da senaryoya, daha gerçekçi bir hava katmasına neden olmuş. Ayrıca filmin oyuncu kadrosu da çok güçlü. Brad Pitt, Tom Cruise, Kirsten Dunst, Antonio Banderas ve Christian Slater gibi isimleri bir arada izlemek filme inanılmaz bir hava katıyor.


Film, 200 yaşında bir vampirin başından geçen olayları ve hayat hikayesini anlatmak üzere bir gazeteciyle anlaşması ile başlıyor. Bu duygusal vampirin adı Louis'dir. 1800'lerin başların da New Orleans'da bir çiftliğe ve mutlu bir hayat sahip olan Louis'in hayatı karısının ve doğmamış bebeğinin ölümü ile birden değişir. Hayattan soğuyan ve ölümü bekleyen Louis'in, çağrılarını Lestat isimli bir vampir duyar ve Louis'i vampire dönüştürür. İlk başlarda bu karanlık hayat Louis'in hoşuna gitmiştir ama zamanla insancıl duyguları öne çıkar ve insan kanı içmekten vaz geçer. Fareler, tavuklar ve köpekler onun yeni yemleridir. Bir süre sonra, Louis'in duygusal haline şahit olan Lestat, ona arkadaş olması için küçük bir kızı vampire dönüştürür. Zamanla küçük vampir Claudia ve Louis arasında inanılmaz güçlü bir bağ oluşur ve Lestat'ı ortadan kaldırıp, türleri hakkında ki gizli cevapları bulmak üzere eski Dünya'ya yolculuğa çıkarlar.
Nerdeyse tüm Avrupa'yı gezen bu ikili hiçbir vampir izine rastlamazlar. Tam, vampir bulma umudlarını kaybetmişlerken Avrupa'nın en eski vampir klanların dan birinin lideri olan Armand ile tanışırlar. Ama bu klanla, tanışma Louis'in beklediği gibi olmaz ve ikilinin başlarına büyük sorunlar açılır.


Sinema, tarihinin en önemli vampir filmlerinden biri. Sıradışı hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosu ile karşımıza çıkıyor. Geleneksel vampir inanışlarını ve ritüellerini yozlaştırmadan ve basitleştirmeden önümüze koyuyor. Her gerilim severin izlemesi gereken, bana göre şimdiden kültleşmiş bir vampir filmi. İyi seyirler...
imdb puanı: 7.4

2 yorum:

Başak dedi ki...

bu filmi duymuştum. ama unuttum sonradan izlemeyi. bulup izlicem mutlaka. teşekkürler hatırlattığın için :)

Hect. dedi ki...

kesinlikle izle, gerçekten çok güzel bir film. Ayrıca, kitabının yeni basımıda çıktı, onuda tavsiye ederim.