Pages

23.09.2009

2009 Avrupa Film Ödülleri ve Uzak İhtimal...


Avrupa Film Ödülleri belki de, Avrupa'nın en önemli film organizasyonlarından biri ve bu sene 25ülkeden 48 adet film davet edildi. Tabiki bunların içinde en çok dikkatimizi çeken film, yönetmenliğini Mahmut Fazıl Çoşkun'un yaptığı 'Uzak İhtimal'. 2008 yapımı film birçok ödüle şimdiden sahip oldu bile, iki farklı dine mensup iki kişi arasında geçen romantik-komedi hikaye çok ilgi gördü. Tabiki, hikayenin karakterlerin den birinin imam ve diğerinin de rahibe adayı bir hristiyan olması konuyu dahada çekici kılıyor.

Ayrıca, bu sene 22.si verilecek ödüllerde çok önemli filmler de yarışacak. Danny Boyle'ın filmi Slumdog Millonaire, Ken Loach'ın Looking for Eric, Stephen Daldry'nin The Reader, Lars von Trier'in Antichirist ve Almadovar'ın Broken Embrances filmleri, ödüllerin en ağır topları sayılabilir. Ama herşeye rağmen, katıldığı daha önceki festivallerde,ödüllerle dönen, Uzak İhtimal filminin, Avrupa Film Ödülleri'ne damga vurması hepimizin beklentisi...

Uzak İhtimal'in Bazi Ödülleri:
38.Rotterdam Film Festivali, En İyi Film
6. Crossin Europe Film Festivali, En İyi Film
28. İstanbul Film Festivali, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo
16. Altın Koza Film Festivali, En İyi Yönetmen

1 yorum:

korkuluksuz köprü dedi ki...

Nadir Sarıbacak gibi yetenekli ve alçakgönüllü bi oyuncuyu barındıran filmdir, avrupadan eli boş dönmüş olsa da gönlümüzün birincisidir.